AMΦOREAS ESTATE

Βασικές Αρχές Θρέψης Σώματος και Νου

Τα παλιά νεά…

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανθρώπων σήμερα αντιμετωπίζει προκλήσεις σχετικά με το βάρος, την εικόνα που έχει για το σώμα του,επαναλαμβανόμενες δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα, σύγχυση όσον αφορά στην επιλογή τροφών, και πολλές ακόμα ανεπιθύμητες συνήθειες σε σχέση το φαγητό.  Ως αποτέλεσμα η ποιότητα της ζωής τους υποβιβάζεται και λόγω των σωματικών προβλημάτων μα και των σχετικών αρνητικών συναισθημάτων, δεν μπορούν να χαρούν τη ζωή στο εδώ και το τώρα, μα και να βρουν μόνιμες λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν.

Μερικά στατιστικά που αποτυπώνουν το μέγεθος του θέματος:

  • Περίπου το 98-99% των ατόμων που χάνουν βάρος, το ξαναπαίρνουν μέσα στον επόμενο χρόνο ή συντομότερα.
  • Κατά μέσο όρο, το 90% των γυναικών είναι δυσαρεστημένες από το σώμα τους.
  • Σε μια σχετική δημοσκόπιση, το 97% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα σκέφτονται ότι μισούν το σώμα τους!
  • Η πλειοψηφία των γυναικών κάνουν κατά μέσο όρο 13 αρνητικές σκέψεις για το σώμα τους την ημέρα, με πολλές να ξεπερνούν τις 100.
  • Σε μια έρευνα με κορίτσια 3-6 ετών, περίπου το 50% ανησυχούσαν μην παχύνουν, και το 30% είχε ήδη συγκεκριμένες προτάσεις για να αλλάξουν κάτι στο σώμα τους!

Οι περισσότερες, -οι από εμάς έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι η σωστή διατροφή είναι απλά η λειτουργία του να τρώμε το σωστό φαγητό και να παίρνουμε τα σωστά συμπληρώματα.

Φυσικά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά υπάρχουν κι άλλες σημαντικές παράμετροι σε αυτή την εξίσωση. 

Το τι τρώμε είναι μόνο η μισή αλήθεια της σωστής διατροφής. Η άλλη μισή έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε ως αυτοί που τρώμε.

Πιο συγκεκριμένα, τι σκεφτόμαστε, τι αισθανόμαστε, τι πιστεύουμε, τα επίπεδα άγχους, χαλάρωσης, ευχαρίστησης και επίγνωσης που βιώνουμε, η προσωπική μας ιστορία, όλα αυτά έχουν μια πραγματική, ισχυρή και αποδεδειγμένη επιρροή στον τρόπο που μεταβολίζουμε την τροφή μας, μα και την ίδια τη ζωή!

και τα καλά νέα!

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον μεταβολισμό και τη διατροφική μας κατάσταση δυναμικά, χωρίς καμία μεταβολή αρχικά σε αυτά που τρώμε, παρά μόνον αλλάζοντας εμάς ως αυτοί που καταναλώνουν την τροφή.

Παρέχονται έντυπες σημειώσεις.

Στα 35 χρόνια εμπειρίας του Αμερικανικού Ινστιτούτου της Ψυχολογίας της Διατροφής, έχουν παρατηρηθεί ριζικές αλλαγές σε συμβουλευόμενους και σπουδαστές σε σχέση με το βάρος, την υπερφαγία, και μια μακρά λίστα καταστάσεων υγείας, όταν ξεκίνησαν να εφαρμόζουν απλές αρχές της ψυχολογίας της βρώσης. Αυτές οι πρακτικές έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν το μεταβολισμό μας για πάντα και να μας χαρίσουν μια νέα σχέση με το σώμα και τη ζωή, μέσω της αποδοχής, της αυτοφροντίδας, της ουσιαστικής θρέψης του σώματος και της ψυχολογίας μας.

Κάνε το πρώτο βήμα στην πορεία αλλαγής της σχέσης σου με το σώμα και την τροφή, ξεκινώντας από εδώ!

Στον Αμφορέα παρέχονται εισαγωγικές ομιλίες κι ομαδικά ή ατομικά εργαστήρια για τις Βασικές Αρχές Θρέψης Σώματος και Νου από την Ελένη Πότνια Σκρέκου, πιστοποιημένη Σύμβουλο Διατροφής από το Ινστιτούτο για την Ψυχολογία της Διατροφής.

Ενημερωθείτε για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τον τιμοκατάλογο των ομαδικών  κι ατομικών συναντήσεων που προσφέρονται στον Αμφορέα. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932 45 15 06 για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ή να προγραμματίσετε την ατομική σας συνάντηση μαζί μας. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.