AMΦOREAS ESTATE

Pilates – Aqua Gym – Yoga – Ayurvedic Massage

Mε τη Δήμητρα Παπαδά

 • Πιστοποιημένη Υoga Ιnstructor, RYT 500h, Yoga Alliance Ελλάδα- Ινδία
 • Aerial Υoga Ιnstructor, Yoga Alliance
 • Pilates instructor (Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Ladder Barrel, Mat, Spine Corrector & Ped-a-pul)
 • Ayurveda Massage India

Η ενασχόληση μου με την γιόγκα ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Τα οφέλη που μου χάρισε πνευματικά και σωματικά ήταν αυτά που με οδήγησαν στην πάροδο του χρόνου να ασχοληθώ και να εκπαιδευτω μέσα σε ένα εύρος εξειδικευμένων δασκάλων, με εκπαίδευση σε Ελλάδα και Ινδία. Σήμερα ζω στο νησί της Αίγινας και έχω την χαρά να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου.

Ηatha Yoga

Σε ένα μάθημα Χάθα γιόγκα ακολουθούμε ένα παλαιό σύστημα συνδυασμού και διαδοχής ανάμεσε σε σωματικές στάσεις-ασκήσεις (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), διαλογισμό (dyana) και χαλάρωση (στη savasana) με στόχο ενα υγιές σώμα, αλλά και διαυγές και γαλήνιο νου. Για να κατανοήσουμε τη λογική αυτού του συστήματος ας έχουμε υπόψη ότι στόχος της διαδοχής των ασκήσεων και της αναπνοής είναι η προετοιμασία του σώματος για βαθύτερες πνευματικές πρακτικές, όπως ο διαλογισμός.

Το επίπεδο προσαρμόζεται ανάλογα με την ομάδα.

Pilates

Η μέθοδος του Pilates είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος γυμναστικής. Απευθύνεται σε όλους και όλοι μπορούν να ωφεληθούν, ανεξάρτητα από σωματότυπο, βάρος, φυσική κατάσταση, προβλήματα υγείας ή παθολογικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

Τα οφέλη τoυ Pilates είναι η μυϊκή ενδυνάμωση, η λειτουργική μυϊκή δράση, η σωστή στάση & ευθυγράμμιση, η βελτίωση της ισορροπίας και η καλύτερη επίγνωση του κορμιού και της κίνησης. Το πιλάτες ακολουθεί 10 βασικές αρχές που εφαρμόζονται σε κάθε μάθημα:

 • Επίγνωση
 • Ισορροπία
 • Αναπνοή
 • Αυτοσυγκέντρωση
 • Κέντρο
 • Έλεγχος
 • Αποτελεσματικότητα
 • Ροή
 • Ακρίβεια
 • Αρμονία

Η μέθοδος pilates περιλαμβάνει πάνω από 600 ασκήσεις και τη χρήση εργαλείων, όπως το ειδικό φορητό κρεβάτι Pilates.

Aqua Gym

Η άσκηση στο νερό:

Είναι ευχάριστη: Η δροσερή αίσθηση του νερού κάνει την άσκηση ευχάριστη. Έτσι, μπορούμε να συνεχίσουμε για περισσότερη ώρα το πρόγραμμά μας.

Είναι ασφαλής: Το νερό προσφέρει πολύ καλή στήριξη και έτσι μπορούμε να εκτελέσουμε πολύ μεγάλη ποικιλία ασκήσεων με ασφάλεια.

Κερδίζουμε χρόνο: Η άσκηση στο νερό προσφέρει τη δυνατότητα να κάνουμε αεροβική άσκηση, ενώ παράλληλα η αντίσταση του υγρού στοιχείου σε κάθε κίνηση δυναμώνει και τονώνει τους μύες. Έτσι, στο μισό χρόνο κάνουμε και αεροβική άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση!

Είναι αποτελεσματική: Η άσκηση στο νερό δίνει διπλό αποτέλεσμα: σε κάθε κίνηση γυμνάζονται 2 μύες. Δηλαδή, αν κάνουμε μία άσκηση για τους δικέφαλους των χεριών, τότε στην επαναφορά γυμνάζουμε και τους τρικέφαλους, κάτι που δεν γίνεται στις αντίστοιχες ασκήσεις εκτός νερού. Αυξάνει την Καρδιοαναπνευστική ικανότητα. Οφελεί ορθοπεδικά και κυκλοφοριακά προβλήματα, όπως κιρσοί, φλεβίτιδα. Βελτιώνει το κυκλοφορικό.

Αγιουρβέδα & Μάλαξη

Η Αγιουρβέδα είναι ένα αρχαιότατο πνευματικό μονοπάτι της Ινδίας για ένωση με το θείο, μέσα απ’ την πλήρη και ολοκληρωτική εναρμόνιση σώματος, ψυχής και πνεύματος. Η εναρμόνιση αυτή προϋποθέτει υγεία σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε Ayurveda σημαίνει Ζωή (Ayus) και Γνώση (Veda). Το αγιουρβεδικό μασάζ είναι ένα κομμάτι αυτού του ολιστικού συστήματος υγείας.

Στον Αμφορέα, μπορείτε να συμμετέχετε στις ομαδικές προπονήσεις aqua gym και yoga, ή/και να προγραμματίσετε την προσωπική σας προπόνηση ή μασάζ.

Ενημερωθείτε για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τον τιμοκατάλογο των ομαδικών  κι ατομικών συναντήσεων που προσφέρονται στον Αμφορέα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932 45 15 06 για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα ομαδικά προγράμματα ή να προγραμματίσετε την ατομική σας προπόνηση ή μασάζ με τη Δήμητρα.

Η κράτηση θέσης τουλάχιστον 24 ώρες πριν είναι απαραίτητη.